Şifremi Unuttum

Sitemizden Üyeliksiz Alışveriş Yapabilirsiniz.

Blog
Soru ve Cevaplarla Açıköğretimde Kredili Sistem Nedir ? 2.Kısım

Soru 1: Öğrenciler Yüksek Öğretim Kurumları'ndan daha önce aldıkları ve başardıkları derslerden muaf olurlar mı ?

Cevap 1: Hayır muafiyet yoktur

Soru 2: Öğrenciler yılda kaç sınava girecektir ?

Cevap 2: Güz döneminde 1 ara, 1 dönem sonu, bahar döneminde 1 ara, 1 dönem sonu olmak üzere yılda 4 sınava girilecektir.

Soru 3: Mazeret sınavlan var mıdır ?

Cevap 3: Her ne sebeple olursa olsun sınavlara katılmayan öğrenciler için mazeret sınavı yapılmaz. Ancak, ara sınava katılmayan öğrenciler, ara sınav notunu "0" kabul ederek isterlerse dönem sonu sınavına katılabilirler.

Soru 4: Sınavlarda başarının değerlendirilmesi nasıl yapılır ?

Cevap 4: Sınavlarda başarının değerlendirilmesinde BDS (Bağıl Değertendirme Sistemi) kullanılır. Başarı notu; ara sınav notları ile dönem sonu sınav notlarının katkılarıyla hesaplanır.

Soru 5: Ara ve Dönem Sonu sınav notunun başarı notuna katkısı ne kadardır?

Cevap 5: Başarı notuna katkı oranları; Ara sınav notunun %3O'u, Dönem Sonu sınav notunun %7O'idir. (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç)

Soru 6: Ders geçme nasıl olacaktır ?

Cevap 6: Dönem içinde alınan derslerin CC (2.00) ve üstünde olması gerekir. CC dersin aritmetik ortalaması olduğundan o dersten geçip kalacağı, ortalamayla belirlenecektir. Ders geçme işlemini gerçekleştirmek için  aöf çıkmış soruları bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Soru 7: Öğrenciler derslerden nasıl başarılı olur ?

Cevap 7: Başarılı olabilmek için Genel Not Ortalamasına bakılır. Genel Not Ortalamasının en az CC (2,00) olması gerekir. Genel Not Ortalaması en az 2,00 olmazsa Akademik Yetersizlik uyarısı alır.

Soru 8: Öğrenciler hangi durumda ders tekrarına kalırlar ?

Cevap 8: Bir öğrencinin Genel Not Ortalamasının her dönemin sonunda en az 2,00 olması gerekir. Güz dönemi veya akademik yıl sonunda 2,00 CeneI Not Ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılmaktadır.

Bu uyarı http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinden yapılmaktadır.

Soru 9: (CC)' nin altında kalan derslerin tekrarında sınırlama var mıdır ?

Cevap 9: Ders tekrarıdna tekrar sınırlaması bulunmamaktadır. Tek koşul Genel Not Ortalaması'nın 2,00 ve üzerine çıkartılmasıdır.

Soru 10: Sınava girebilmek için gerekli belgeler nelerdir ?

Cevap 10: Öğrenciler sınava girebilmek için aşağıdaki 3 belgeyi yanlannda bulundurmalıdırlar.

1- Sınava Giriş Belgesi:

İlgilii sınava ait http://ogrenci.anadotu.edu.tr adresinden veya AÖF bürolarından alınan öğrencinin nerede sınava gireceğni gösterir belge. Öğrenciler bu belgeyi www.fotokopion.com sitemiz üzerinden alabilirler.

2- Öğrenci Kimlik Kartı veya Belgesi :

Anadolu Üniversitesi tarafından verilen Öğrenci Kimlik Kartı veya Öğrenci Tanıtım kartı ya da AÖF bürolarınca verilen fotoğraflı ve onaylı Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Bel.gesi.

3- Fotoğtaflı ve Onaytı Kimlik Belgesi:

Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport veya bunlara eşdeğer Kimlik Belgesi.

aöf soruları, aöf sınav soruları, açıköğretim çıkmış sorular, ilahiyat çıkmış sorular, aöf sosyal hizmetler, e öğrenme, aöf işletme


AÖF ile ilgili tüm sorularınız için şu numarayı arayabilirsiniz. Bu numara 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.

0888 228 60 30

 
DMCA.com Protection Status

Bu site ve bu yazı orjinal içeriğe sahiptir. İzinsiz kullanım sonucunda, oluşacak kopya içerikler, arama motorları tarafından banlanabilir. Kopya içeriğe sahip web siteleri arama motorları tarafından kara listeye alınabilir. Bu yazı link verilerek kullanılabilir. Tüm hukuki hakları saklıdır.
Diğer Blog Yazıları