Şifremi Unuttum

Sitemizden Üyeliksiz Alışveriş Yapabilirsiniz.

Blog
Soru ve Cevaplarla Açıköğretimde Kredili Sistem Nedir ? 1.Kısım

Soru 1: Dönemlik Kredili Sistem Nedir ?

Cevap 1: Kredili Sistem bir öğretim döneminde güz ve bahar olmak üzere iki yarı yıldan oluşmaktadır. Dört yıllık bölümlerde sekiz yarı yıl iki yıllık dönemlerde 4 yarı yıl bulunmaktadır. 

Kredili Sistemde ders geçme esası uygulanmaktadır. Bu nedenle sınıf kavramı bulunmamaktadır. Ders geçme sistemi vardır. 

Derslerinizi kolayca geçebilmek için Aöf Çıkmış Sorular çözmenizi tavsiye ediyoruz. AÖF Çıkmış Soruları bu sitemizden kolayca bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Soru 2: Öğrenciler Güz Dönemi dersini Bahar Dönemi'nde alabilirler mi?

Cevap 2: Alamazlar. Öğrenciter Güz Dönemi derslerini Güz Dönemi'nde, Bahar Dönemi derslerini Bahar Dönemi'nde almak zorundadırlar.

Soru 3: Öğrencilere Fakülte tarafından Ders Ataması nasıl yapılmaktadır?

Cevap 3: 30 krediyi geçmeyecek şekilde Fakülte tarafından, ders ataması ders kodu sırasında yapılmaktadır. Öğrencinin tekrar dersi olması durumunda; tekrar derslerinin kredisi 30 krediden az ise öncelikle tekrar dersleri atanmakta ve üst dönemden 30 krediye kadar ders ataması ders kodu sırasında yapılmaktadır. Tekrar derslerinin kredisi 30 kredinin ataması yapılmaktadır.

Soru 4: Ders Ekle-Sil işlemi ne zaman ve nasıl yapılır ?

Cevap 4: Ders Ekle-Sil, işlemi dönem harcı ödenmeden yapılır. Öğrenciler Fakülte tarafından atanan dersleri kabul edebilir veya Ders Ekle-Sil işlemi yaparak atanan derslerini değiştirebilir. Kayıt yeniletecek öğrenciler Fakül te tarafından atanan dersleri eksiltebitir veya değştirebilirler. Ders Ekle-Sil işlemi bir üst dönemin derslerinden başlayarak yapılır. Ancak öğrenciler tekrar ettiği dersleri eksiltemezler.

Soru 5: Ders Ekle-Sil işlemine sonradan itiraz edilebilir mi ?

Cevap 5: Ders Ekle-Sil işlemi kayıt yenileme döneminde o dönem için yapılır, sonradan itiraz edilemez.

Soru 6: Ders Ekle-Sil işleminde kaç kredilik ders eklenebilir ?

Cevap 6: Fakülte tarafından 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması ders kodu sırasında yapılmaktadır. Öğrenciler 30 kredilik dersin üzerine isterlerse 45 krediyi geçmeyecek şekilde bulunduğu dönem veya üst dönemden ders ekleyebilirler.

Soru 7: İlk kez kayıt yaptıran öğrenciler ders Ekle-Sil işlemi yapabilirler mi?

Cevap 7: Bu öğrenciler ders Ekle-Sil işlemi yapamazlar.

Soru 8: Bir dönemde en fazla kaç kredilik ders alınabilir ?

Cevap 8: Öğrenci bir dönemde 30 kredilik ders aldıktan sonra bunun üzerine 15 kredilik daha ders ekleyerek kredisini 45 (ECTS - Avrupa Kredi Transfer Sistemi - AKTS) krediye yükseltebilir.

Soru 9: 3.Dönemde okuyan bir öğrenci 1.dönemden dersi kaldı ise 5.dönemden ders alabilir mi ?

Cevap 9: 1. dönemden dersi kaldıysa 5. dönemden ve 7. dönemden ders alamaz. (Yıllık sistemde olduğu gibi 1-3 kuralı geçerlidir.)

Soru 10: Dikey geçişte 5. döneme yeni kayıt yaptıran bir öğrenci ilgili üstdönemden ders alabilir mi ?

Cevap 10: Öğrenci sadece verilen dersleri zorunlu alır. İlgili üst dönemden ders alamaz. 

Soru 11: AÖF öğrencileri yüz yüze eğitim alamıyorlar. Sınıf geçmek için hangi kaynaklar güvenilirdir.

Cevap 11: Aöf öğrencileri için en güvenilir kaynaklar; murat yayınları ve aöf çıkmış sorulardır. Murat Açıköğretim  öğrencilerin yıllardan beri güvenini kazanmıştır. 

Aöf çıkmış sorularımızı ise bu sitemizden indirebilirsiniz. Sitemizdeki aöf çıkmış soruları indir özelliğini kullanarak, 1 tl karşılığında kolayca bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

aöf soruları, aöf sınav soruları, açıköğretim çıkmış sorular, ilahiyat çıkmış sorular, aöf sosyal hizmetler, e öğrenme, aöf işletme


AÖF ile ilgili tüm sorularınız için şu numarayı arayabilirsiniz. Bu numara 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.

0888 228 60 30


DMCA.com Protection Status

Bu site ve bu yazı orjinal içeriğe sahiptir. İzinsiz kullanım sonucunda, oluşacak kopya içerikler, arama motorları tarafından banlanabilir. Kopya içeriğe sahip web siteleri arama motorları tarafından kara listeye alınabilir. Bu yazı link verilerek kullanılabilir. Tüm hukuki hakları saklıdır.
Diğer Blog Yazıları